tiltrans

       

Diensten

Op dit moment zijn de transportactiviteiten van Tiltrans ondergebracht in een drietal werkmaatschappijen te weten Tiltrans Milieu en Tiltrans Noord , beiden gevestigd in Burgum (Frl) en Tiltrans Zuid  gevestigd in Best (NB).

Tiltrans Noord en Tiltrans Zuid beschikken samen over een wagenpark met de meest uiteenlopende voertuigen n.l. kipwagens, tankwagens, siloblaaswagens, walkingfloors en open oplegger met autolaadkraan.                                                                                                                 Tiltrans Noord is GMP+ gecertifeerd.                                                                                                                                                                                                             Bij Tiltrans Noord werken momenteel 70 chauffeurs en bij Tiltrans Zuid 12 chauffeurs. Daarnaast beschikt Tiltrans Noord over ruim 40 trekkende eenheden en 100 voortgetrokken eenheden. Tiltrans Zuid beschikt over 10 trekkende eenheden en 12 voortgetrokken eenheden.

Tiltrans Milieu verzorgt transporten van slachtbijproducten afkomstig van grote slachterijen in Nederland. Voor het uitvoeren van deze transporten worden trekker-opleggercombinaties ingezet. De kipopleggers zijn voorzien van vloeistofdichte laadbakken en beschikken over afdekkleden of afdekkleppen. Tevens beschikt Tiltrans Milieu over enige tankwagens en een koeloplegger welke  vaste routes rijden voor een van onze opdrachtgevers. Bij Tiltrans Milieu werken op dit moment 30 chauffeurs. Daarnaast beschikt Tiltrans Milieu over 22 trekkende eenheden en 40 voortgetrokken eenheden.

Voor op- en overslag van uiteenlopende goederen heeft Tiltrans overdekte opslagruimten met een capaciteit van meer dan 7.000 m2. Voor het laden en lossen beschikken wij over een eigen heftruck. Het werkgebied van Tiltrans Noord beslaat naast Nederland een groot deel van Europa waarbij Duitsland, België, Frankrijk, Italie, Spanje, Denemarken en Groot-Brittannië de belangrijkste landen zijn.

Onze eigen werkplaats is uitgerust met een smeerkelder en de meest moderne apparatuur om de benodigde reparaties, onderhoud en renovaties van ons gehele wagenpark uit te voeren. In onze werkplaats werken 4 monteurs. Buiten het normale onderhoud aan het materiaal worden ook motorrevisies en renovaties verricht. De werkplaats is uitgerust met remmentestbank en diverse ijk-en meetapparatuur om complete APK keuringen uit te voeren. Twee van onze monteurs zijn in bezit van een APK-keurmeestercertificaat. Tiltrans beschikt over een eigen spoel/wasplaats waar het wagenpark van binnen en buiten wordt gereinigd. Tevens is er de mogelijkheid om een oplegger te reinigen volgens de voorschriften van de NAO, de Nederlandse Aardappel Organisatie.